Olen sellainen epeli, että minulla täytyy olla aina monta projektia kesken. Niistä sitten valitsen mielenkiintoisimman tai muuten hetkeen sopivimman. Minulla on tällä hetkellä meneillään kaksi pitkää projektia ja kaksi lyhyempää. Pitkät projektit kulkevat työnimillä Alkupaloja ja Suomalainen rakkausromaani. Lyhyemmät projektit taas ovat 100 tapaa karkottaa lukija ja Koponen.

Alkupaloja on metafiktiivinen kirjoitus, joka on saanut innoituksensa postmoderneista romaaneista. Siinä kirjailija Bea Softcore kirjoittaa historiallista rakkausromaania ja miettii välillä kirjoittamista ja kirjailijan elämää. Teksti koostuu pääasiassa Softcoren romaanista, jota pätkät kirjailijan elämästä keskeyttävät. Välillä tarinan keskeyttävät myös muut kirjailijan samaan aikaan työstämät tekstit, haastattelut, lukijapalaute yms. Yleensäkin tarkoituksena on luoda kokonaisuus, joka polveilee moneen suuntaan, mutta jonka yhteinen nimittäjä on kirjoittaminen ja kirjallisuus.

Suomalainen rakkausromaani alkoi vastauksena Suomi 2017 -kirjoituskilpailuun, jossa etsitään uutta suomalaista historiallista romaania kirjoittavia henkilöitä. Epäilen, että oma tekeleeni ei ehdi valmiiksi kilpailun dead lineen mennessä. Sitä paitsi se ei edes oikein kunnolla satu kilpailun etsimään romaanityyppiin. Suomalainen rakkausromaani käsittelee yhden pientilan asukkaiden ihmissuhteita vuonna 1935 Kiteellä eikä viittaa laajemmin valtakunnan kohtaloihin tai merkittäviin historiallisiin tapahtumiin, joiden käsittelyä kilpailussa ilmeisesti toivotaan. Olkaa te muut viisaampia ja osallistukaa tähän kilpailuun, jos inspiraatio iskee!

100 tapaa karkottaa lukija on novellikokoelmaprojekti. Ideana on kirjoittaa mahdollisimman monta eri tavalla "huonoa" novellia, jotka kuitenkin ovat hauskoja ja siten luettavia. Tarkoitus on esim. kirjoittaa erittäin pitkiä lauseita, jaaritellla tai käyttää kappaleiden välillä kömpelöitä siirtymiä. Tätä projektia teen aina silloin kun en jaksa mitään vaativampaa tai minulla ei ole kovin paljon aikaa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä esittelen pitkän novellini nimeltä Koponen. Se on yllätys yllätys rakkaustarina. Pidän niistä valtavasti. Tässä versiossa on päähenkilöinä kaksi pari-kolmikymmpistä mikkeliläismiestä, Markus ja Koponen. Koponen osuu sattumalta paikalle, kun Markuksen naisystävä jättää hänet. Vähitellen Markus tutustuu omituiseen savolaismieheen ja alkaa viettää yhä enemmän aikaa hänen kanssaan. Markus alkaa tuntea vetoa Koposta kohtaan, mutta mitä sitten tapahtuu? Sen voitte lukea itse, sillä aion laittaa tähän blogiin koko tarinan pätkissä sitä mukaan kun saan sen valmiiksi. Olkaa kärsivällisiä. Siinä voi kestää. ;)