Writer%27s%20treasure.jpg

Writer’s Treasure (http://www.writerstreasure.com/)on Indrees Patelin vuonna 2010 perustama blogi. Aluksi blogi käsitteli vain luovaa kirjoittamista. Nykyään se sisältää asiaa myös teknisestä kirjoittamisesta, akateemisesta kirjoittamisesta, nettiin kirjoittamisesta ja mainostekstien kirjoittamisesta jne.

Artikkelit ja muu sisältö on suunnattu aloitteleville kirjoittajille, mutta myös edistyneemmät löytävät itselleen sopivia vinkkejä. Blogista löytyy myös opas aloitteleville kirjoittajille. Sen voi ladata ilmaiseksi omalle tietokoneelleen. Se käsittelee fiktion, runouden ja luovan tietokirjallisuuden luomista. Lisää neuvoja perusteet hallitseville kirjoittajille löytyy linkistä writing tips. Sitten on vielä viisiosainen tutoriaali houkuttelevien aloitusten kirjoittamiseen. Minusta erityisesti se kuulosti kiinnostavalta, vaikka haluaisin kyllä myös ladata koko aloittelijan oppaan. Siitä mielenkiintoisimmilta kiinnostavat tarinoiden elementit ja yleisimmät virheet, joihin kirjoittajat sortuvat. =)

Patel tarjoaa myös kirjoitus-, editointi-, kritiikki-, oikoluku- ja nettisivujenluomispalveluita, vaikka varsinaisesti hän opiskeleekin johtamista. Nämä ovat tietenkin englanniksi, joten niitä käyttääkseen täytyy myös kirjoittaa englanniksi. Palvelut ovat myös maksullisia. Veloitus tapahtuu projektin laajuuden mukaan, joten hinnan tietääkseen täytyy ottaa yhteyttä. Näistä ei siis ehkä ole niin paljon hyötyä meille suomalaisille. =(  No, onneksi on olemassa suomenkielisiä vastaavia palveluita.

Kaiken kaikkiaan olen itse hyvin kiinnostunut tästä blogista. Löysin jo seuraavan oman blogikirjoitukseni tausta-artikkelin: Creative writing in 2015: here’s what you Need to know eli Luova kirjoittaminen vuonna 2015 - mitä sinun tarvitsee tietää aiheesta. Toivottavasti tekin hyödytte tästä netin ihmemaasta tehdystä löydöstä. Käykää ihmeessä katsomassa itse!