Tämä kirjoitusidea harjoittaa symbolien käyttöä kirjoittamisessa. Symboli on sana, asia, aate tai kuva, joka liittää yhteen kaksi tai useampaa asiaa sopimuksen varaisesti. Symboli ei siis ole tavallinen sana, joka aina kaikissa yhteyksissä merkitsee samaa asiaa. Symboli eroaa myös vertauksesta. Vertauksessa kuin-sana yhdistää kaksi samankaltaiseksi koettua asiaa. Helpoiten symbolit tunnistaa uskonnollisesta kielestä. Esimerkiksi lauseessa: Jeesus on hyvä paimen, hyvä paimen on symboli. Lause ei kirjaimellisesti tarkoita, että Jeesus olisi paimentanut lampaita. Sen sijaan hänellä on samanlaisia ominaisuuksia, kuin paimenella.

Ajattelin, että tässä harjoituksessa käytettäisiin symboleina värejä. Jokainen valitsisi mieleisensä värin, ja sen, mitä se symboloi. Esimerkiksi vihreä symboloi perinteisesti luontoa, kevättä tai kateutta. Myös väri teorioista voi olla apua tässä. Esimerkiksi oranssin sanotaan kuvastavan luovuutta. Toki voitte myös käyttää aivan omaa mielikuvitusta ja muodostaa yllättäviä symboleita.

Kun olette valinneet mieleisenne värin ja sen, mitä se symboloi, on aika kirjoittaa. Aihe on tällä kertaa vapaa, sillä se riippuu niin kovasti siitä, minkälaisen symbolin valitsitte. Tarinan voi kirjoittaa minä- muodossa tai keksiä siihen useampia henkilöitä ja käyttää hän-kertojaa. Valitkaa se, mikä tuntuu parhaiten tuovan symbolinne esille. Sama pätee myös tarinan juoneen.

Jos tuntuu vaikealta luoda, käyttäkää esimerkiksi miellekarttaa, josta puhuin aiemmassa postauksessa, tai listatkaa tarinaan liittyviä asioita ranskalaisin viivoin. Yksi tapa on myös vain alkaa kirjoittaa ja katsoa, mitä syntyy. Älkää ottako tätä liian vakavasti. =) Jos ensimmäinen tarina ei miellytä, ainahan voitte tehdä toisen samasta harjoituksesta.