Heipä hei! Taas on aika julkaista viikon kirjoitusidea. Tällä kertaa olin jopa ajoissa ja keksin sen jo sunnuntain ja lauantainvälisenä yönä. Heräsin kesken unien ja siinä se tuli. Kuka sanoi, että nukkuminen ei ole tehokasta? Ilmeisesti alitajunta työskenteli kun minä lepäsin.=)

Tällä kertaa valitsin kirjoitusideaan tyylilajiksi yhden lempilapsistani, mash upin. Siinä yhdistetään jo olemassa oleva tarina toiseen tarinaan tai alkuperäiselle tarinalle vieraaseen tyylilajiin tai ympäristöön. Tässä täytyy kuitenkin muistaa tekijänoikeusasiat, jos haluaa joskus julkaista oman tekstinsä. Onneksi osa vanhempaa kirjallisuutta on tekijänsuojan ulkopuolella. Kannattaa muistaa mikä osa, että ei suotta joudu vaikeuksiin tai aiheuta muille mielipahaa.

Sain kirjoitusideaan vetoapua myös Steven Savagen generaattoreiden tyyleistä. Savagen sivustoilla (http://www.seventhsanctum.com/) on envisioner-niminen generaattori, joka yhdistelee taruihin, legendoihin ja muihin sen tyylisiin jonkin uuden elementin. Sen ispiroimana täymän kerran kirjoitusidea on:

Lorelein tarina kirjakaupassa.

Inspiroiduin tästä aiheesta niin, että kirjoitin siitä itsekin lyhyen tarinan. Laitan sen tänne loppuviikosta.