Luin vähän aikaa sitten kirjan nimeltä Tuhannen ja yhden yön painajainen. Lisäksi kirjoitin kauhu- tai ehkä enemmänkin jännitystarinan puhtaansivunkammosta. Näiden inspiroimana tulin ajateelleeksi aihetta kirjailijan painajainen.

Nyt siis kaikki miettimään, millainen kirjailija sopisi tarinaan ja tietysti mitä hän kaikkein eniten pelkää. Ehkä kirjailija on vasta painiskelemassa esikoisteoksensa kanssa tai sitten hän on jo tullut todella suosituksi. Pelkona taas voi olla murskaava kritiikki tai tuo jo mainitsemani tyhjien sivujen kamaluus. Sekin voi iskeä eri vaiheissa. Loppumetreillä tai sitten jo ennen aloittamista. Kirjailija voi myös pelätä, että ei esikoisen jälkeen osaakaan enää kirjoittaa. Ehkä hän vuodatti siihen kaiken, mitä hänellä oli sanottavaa ja nyt hän vain tyhjä kuori. Voi olla niinkin, että sanottavaa on liikaa. Kirjailija ei saa hahmoiltaan hetken rauhaa. Hän ei enää pysty nukkumaankaan, sillä hahmot vaativat jatkuvasti paperille pääsyä. Tai ehkäpä sait jonkin aivan erilaisen idean?

kirjailijanpainajainen.jpg

Kuinka sitten käykään, olisi hauska kuulla, mitä olette kirjoittaneet. Laittakaa rohkeasti kommenttia minun ja toistenne iloksi. Jos ujostuttaa, paljastakaa vain vähän ideoistanne. Ja muistakaa kaikkein tärkein: jokainen kirjoittaa omalla tavallaan, eikä toinen välttämättä toista parempi. Me myös kirjoitamme eri tarkoituksiin. Ei kaikkien tarvitse pyrkiä seuraavaksi Sofi Oksaseksi, vaikka useimmat meistä ilahtuisivatkin vertailusta ;).