Viikon kirjoitusidea on tällä kertaa monologi eli minä-muotoinen puheenvuoro. Aiheena on jokin, mistä minäkertoja ei yhtään pidä. Jos haluat päästä helpolla, voit valita sellaisen aiheen, josta et itsekään pidä. Myös yleinen ärsytyksen aihe, kuten koirankakat katujen varsilla, voi olla helppo.

Pääasia on, että päästelet höyryjä pidättelemättä. Kirjoituksen sävy voi olla esimerkiksi humoristinen tai sarkastinen. Jos taas haluat enemmän tarinallisuutta, tee päähenkilöstä vaikka juuri jätetty rakastaja. Muutenkin voit itse valita, kuinka paljon laitat päähenkilösi paljastamaan elämästään.

Totta kai tämä käy myös fantasia tai skifitarinaan tai historialliseen tarinaan. Historiallisessa tarinassa voidaan inhota sukupäivällisiä, kotiopettajaa tai postivaunuja. Fantasiassa taas ongelmia voi aiheuttaa lohikäärmeenrekisteröinti viraston byrokratia tai alkemistien korttelin pahanhajuiset huurut. Skifissä taas ei välttämättä pidetä jokapäiväisistä vedenhakumatkoista tai aurinkopaneelien korjaamisesta. Vain mielikuvitus on rajana jälleen kerran. Keksit varmasti vielä monta muuta mielenkiintoisempaa vaihtoehtoa.

Tämä ei nyt ehkä ollut maailman omaperäisin idea, mutta yritän keksiä ensikerraksi paremman. Kertokaa te, mitä ärsytyksen aiheita olette keksineet henkilöhahmoille.