Halusin valita tämän viikon kirjoitusideaksi taas jotain vähän erilaista. Päädyin siis autofiktioon, joka omaelämäkerran alalaji. Autofiktiossa kirjailija on päähenkilö ja minäkertoja. Tapahtumat seuraavat osin todellisuutta, mutta osa niistä on fiktiivisiä. Myös jokin henkilöistä voi olla fiktiota.

Minua on pitkään kiehtonut ajatus siitä, minkälaista oma elämä olisi, jos jokin olisi toisin. Mitä jos olisinkin ainoa lapsi tai jos olisin mennyt heti ammattikouluun, enkä ensin yliopistoon? Entäpä, jos olisin kasvanut Inarissa? Mahdollisuuksia on loputtomia. Autofikto antaa ainakin löyhästi tulkittuna todella hyvät mahdollisuudet jossitteluun. Lehmätkin lentävät kuvainnollisesti, jos nyt eivät aivan kirjaimellisesti. ;)

Annetaan siis mielikuvituksen kuplia ja ryhdytään keksimään. Lisätään tai poistetaan sukulaisia, vaihdetaan kaupunkia tai maata. Aikaakin voi vaihtaa. Miltä oma elämä olisikaan voinut näyttää esim. 1800-luvulla tai tulevaisuudessa? Nyt on oiva tilaisuus saada unelmien ammatti tai tuntea kuuluisuus. Myös fantasiaelementti voisi olla kiva. Henkilökohtaisesti en vastustaisi söpöä lohikäärmettä tai pikku Pegasosta.

No, nyt saattaa tuntua, että menee meno hieman villiksi, mutta eihän sitä tarvitse kaikkea muuttaa. Ehkä yksi pieni hienosäätö voi tuoda juuri oikean vireen sinun tarinaasi.

Kertokaa taas, mitä piditte ideasta. En tietysti halua udella kenenkään elämän menoa, vaikka saa siitäkin kertoa. =) Tämä on sellainen idea, jonka voi toteuttaa ihan omaksi iloksi tai vain kaikkein läheisimmille.